Varför inte bli din egen bank?

Som du ju vet har bankerna så gott som 0 procents ränta, både på lönekontot och på de flesta sparkontona. Det är ju märklig situation som vi befinner oss i. Dels vill våra politiker att vi ska spara mer, samtidigt som Riksbanken tar ut minusränta. Vill man spara pengar gäller det att lägga upp en annan sparstrategi än den traditionella. Ett sätt är att faktiskt bli lånegivare, med garanterad ränta. Lendify är en av dem.

Lendify har trovärdighet

Du kanske tänker att det är osäkert, det är ju inte länge sedan Trustbuddy gick i konkurs och lämnade flera lånegivare utan att få igen sina utlånade pengar. Lendify däremot har funnits sedan 2014, och har Finansinspektionens tillstånd, med flertalet investerare och enbart pålitliga partners, som Lindorff och Carnegie Investement Bank AB som rådgivare och emissionsinstitut. Under de år som Lendify har funnits har de arbetat upp en stadig plattform och ihärdigt arbetat på sin trovärdighet. På ekonomifokus.se kan du läsa mer om Lendify. Där går de igenom vad som talar för Lenidfy och granskar dem som lånegivare.

Hitta högre ränta än bankernas

Idag, med det märkliga pensionssystemet som vi har i Sverige, är det mycket viktigt att hitta ett pensionssparande som ger bättre ränta än den 0 ränta som traditionella bankerna ger. Allt mer hänger på oss själva om vi ska få en skälig pension. Som ränteläget ser ut just nu, är det lika med att stoppa pengarna i madrassen. Så varför inte leta ett bättre sätt att få de surt förvärvade slantarna att växa på egen hand? Den som vågar, har ju desto mer att vinna, än det som storbankerna ger!

5 Jul 2017