Hitta en vinsch som passar dina behov

Bor du på landet? Då kan det vara smart att köpa en vinsch att sätta på din bil eller på din ATV. När det gäller vinschar, så finns det ju idag flera olika varianter att välja på. Det är viktigt att du ser till att köpa en som passar just dig och de behov du har. Kör du mycket i terräng med en bil eller med en ATV så kan det vara bra att kunna vinscha upp dig själv om det skulle behövas. 

En vinsch är bra för att kunna lyfta, eller dra, tunga föremål. Det kan vara smart att välja en elvinsch. Dock finns det idag två sorter att välja mellan. En av dem passar om du ska göra horisontella drag medan den andra passar då du ska göra vertikala lyft.

Välj rätt sorts elvinsch

En elvinsch är helt enkelt en elektrisk vinsch som monteras på ett fordon. Med den kan du sedan dra eller lyfta en last. Den är mycket enkel att använda, efersom det bara är att dra ut vajern och fästa den i det föremål som ska vinschas upp. Ibland kan du dock behöva ha en extra fästpunkt. När du ska vinscha, gör det med med korta och kontrollerade drag. 

När du ska välja din vinsch, se till att ha koll på dess dragkapacitet. Du bör ta en som klarar av mer än vad du tänker du ska ha den till. Det kan vara värt att välja en modell som klarar upp till 50 procent mer än vad som faktiskt behövs.

25 Aug 2022