Viktigt med ergonomi redan i skolan

Något vi redan innan har varit inne på i denna bloggen, det är hur viktigt det är att förebygga arbetsrelaterade skador på kontoret. Det är ju en arbetsplats där det är vanligt att få problem med ryggen bland annat. Man talar då ofta om att ha ergonomiska möbler samt även hjälpmedel. Men vet ni, det är minst lika viktigt i skolan. Då inte bara för alla lärare utan även för alla elever. Det redan från förskoleklass! På Cadiform kan ni hitta en hel del bra möbler så som skolbänkar, stolar med mera som är ergonomiska. Givetvis även för lärare. De har även hyvelbänkar som kan anpassas efter dina behov.

I skolan är det viktigt att röra på sig

I skolan är det viktigt att barnen inte bara sitter still i skolbänkarna, även om dessa är ergonomiska. Det är just därför det finns idrott som lektion. Men även utanför dessa lektioner är det bra att uppmuntra barnen att röra på sig. Därför är det en god idé att se till så att det finns mycket att göra på skolgården. Det får gärna finnas fotbollsplaner, gungor, sandlådor, linbanor, hopprep och massa annat. 

Sedan gäller det ju även att få ut barnen då det är rast, så att de inte stannar inne. Tyvärr är ju  många barn idag rätt så stillasittande inne även hemma, då det är datorn, spelkonsolen eller tv som lockar dem.  Därför bör utelek uppmanas och uppmuntras till!

5 Jul 2022