Planera din hushållsekonomi

privatekonomi

Hushållsekonomi, eller privatekonomi, det är något alla har, så att säga. Det är dock inte alla som har så bra koll på denna. De betalar räkningar, handlar och sedan kanske de upptäcker att de inte har pengar kvar. Det är inte fel att göra en bra budget för din ekonomi. Då får du en bättre koll på både inkomster och utgifter. Du kan ha nytta av att läsa på om hushållsekonomi. Det kan du göra på ekonomiportalen spargrisarna.se. En budget kan se ut på olika sätt. Det hela handlar om vad du har för livssituation just nu. Det är ju klart ett en budget för en student inte kan se ut på samma sätt som för en familj med barn. 

Gör en budget som passar din livssituation

Om du är en student så kanske det är nu du gör din första budget. Även om du har en låg inkomst är det viktigt att du lär dig hushålla med dina pengar. Om din budget inte går ihop, så kanske du kan ta ett extra jobb.

Är du singel och bor själv så kan du lägga upp en budet så som en student gör. Skillnaden är ofta att du har lite mer pengar att röra dig med, då du jobbar, samt lite högre levnadskostnader. 

Par utan barn kan satsa på en större post för sparande, det är bra att ha, tills då ni ska skaffa familj. 

Även pensionärer bör göra en budget och kan förhoppningsvis göra en som påminner om den som par utan barn har. 

Hur du gör en budget på bästa sätt kan du bland annat läsa mer om på ekonomiportalen spargrisarna.se. 

 

14 Dec 2019