Har ni funderat på förmånscyklar för era anställda?

Cykeln kan mycket väl vara den absolut smartaste uppfinningen som människan skapat. Det är ett snabbt sätt att förflytta sig, och det är enkelt att ta sig fram även där det är trångt. I dagens samhälle handlar det också om ekonomi och ekologi att välja cykeln före bilen. Av den anledningen har det också kommit att bli väldigt populärt med förmånscykel för de anställda. Fördelen med en förmånscykel är att den blir 30 - 40% billigare för den anställde och den kan användas både i tjänsten och privat. Eller bara privat om man så önskar. Det är ett väldigt smart sätt att skaffa en ny cykel på. 

Eller kanske tjänstecykel?

En tjänstecykel ägs av företaget och de som är anställda får bara lov att använda den i tjänsten. När den inte används ska den förvaras på arbetsplatsen. Man kan också låta kunder cykla på dem, och om man då väljer att köpa en elcykel till företaget med ens logotyp på så blir det också en helt suverän reklampelare. 

Låt dina anställda vara med och bestämma

Om man ska välja mellan att erbjuda tjänstecyklar eller förmånscyklar så är det alltid en bra idé att låta de anställda få ett ord med i samtalet. Det kan ju vara så att de allra flesta anser att det räcker med ett par cyklar man använder i tjänsten. Att då köpa in, eller leasa, förmånscyklar är ju dumt. Likadant åt andra hållet, om många vill kunna köpa en cykel förmånligt är det ju dumt att bara skaffa några tjänstecyklar. 

22 Feb 2019